ASUS ROG STRIX Z790-I GAMING WIFI Intel Z790 LGA 1700 mini ITX – 0
ASUS ROG STRIX Z790-I GAMING WIFI Intel Z790 LGA 1700 mini ITX – 0

ASUS ROG STRIX Z790-I GAMING WIFI Intel Z790 LGA 1700 mini ITX

MB ASUS ROG STRIX Z790-I GAMING WIFI LGA1700 DDR5 ITX

438,75

Beschrijving

Regels zijn er om gebroken te worden. De ROG Strix Z790-I verplettert de conventies van wat een mini-ITX moederbord kan doen, en de vermogensafgifte evenaart die van volwaardige titanen, terwijl zijn gestapelde thermische array meer dan opgewassen is tegen multi-core kolossen. Hij verlegt ook de grenzen van connectiviteit, met de innovatieve ROG Hive, een hybride audio- en USB-hub met een extra twist – een AI Overclocking-knop maakt tuning zo eenvoudig, dat het voelt als valsspelen.

ALLROUND PRESTATIES
De Strix Z790-I zit in zijn gehele compacte frame boordevol technische tweaks die de CPU- en geheugenprestaties verbeteren en een krachtige basis leggen voor full-size SSD’s en videokaarten.

AI OVERCLOCKING
Tunen gaat nu sneller en slimmer dan ooit tevoren. ASUS AI Overclocking profileert de CPU en koeling om de optimale configuratie voor elk systeem te voorspellen en het systeem tot het uiterste te drijven. De voorspelde waarden kunnen automatisch worden ingeschakeld of worden gebruikt als uitgangspunt voor verder experimenteren.

PCIE 5.0
De ROG Strix Z790-I biedt end-to-end PCIe 5.0 ondersteuning met een unieke twist. Zowel het x16-uitbreidingsslot als een van de on-board M.2-slots zijn Gen 5-ready, maar dat M.2-slot heeft extra PCIe 4.0-routering naar de chipset.

Hierdoor kunnen gebruikers kiezen hoe ze de doorvoer prioriteren: als het M.2-slot in Gen 5-modus staat, kan hij opschalen tot 16GB/s lees- en schrijfsnelheden. Als het M.2-slot PCIe 4.0 gebruikt, wordt alle Gen 5-bandbreedte toegewezen aan het uitbreidingsslot, voor onbeperkte prestaties van de videokaart.

VOEDINGSARCHITECTUUR
10 + 1 vermogensfasen van elk 105A leveren ruim voldoende stroom om de krachtigste Intel 13e generatie processors met gemak door elke werklast te loodsen.

LICHTMETALEN SPOELEN EN DUURZAME CONDENSATOREN
Hoogwaardige spoelen en duurzame condensatoren zijn ontworpen om extreme temperaturen te weerstaan, zodat de prestaties de industrienormen overtreffen.

8-PINS PROCOOL II VOEDINGSCONNECTOR
Een ProCool II connector is met precisie gebouwd om gelijkmatig contact met de PSU-voedingskabels te garanderen. Een metalen omhulsel verbetert de warmteafvoer en verlaagt de elektrische impedantie.

TIENLAAGS PCB
Een meerlaags ontwerp van de printplaat voert de warmte rond de spanningsregelaars snel af om de algehele systeemstabiliteit te verbeteren en de CPU meer overklokruimte te geven.

DDR5-DOMINANTIE
ROG heeft een lange historie in het behalen van de snelste geheugenprestaties, en DDR5 is geen uitzondering. Dankzij verbeterde signaalroutering zijn de kits voor liefhebbers nu ver voorbij de 7 GT/s gepusht op de Strix Z790-I, en wie weet hoe ver toekomstige DIMM’s kunnen gaan? Doorgewinterde veteranen kunnen hun vaardigheid testen door te sleutelen aan de uitgebreide reeks tuning-opties in het UEFI.

AEMP II
ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP) is een exclusieve hardware- en software-oplossing om generieke geheugenmodules te overklokken. AEMP’s tweede versie maakt automatische tuning van kits mogelijk tijdens het opstarten van het systeem en maakt gebruik van de PCB trace-optimalisaties van de Strix Z790-I om frequenties hoger dan ooit te pushen. AEMP II kan zelfs gemengde kits in een quad-DIMM opstelling overklokken, en de uitgebreide ondersteuningsbibliotheek strekt zich nu uit tot bijna elke DDR5-module die anders geen XMP-ondersteuning heeft.

VRM KOELING ARRAY
Aanzienlijke koellichamen dekken de voedingsoplossing af, ondersteund door een stil thermisch systeem dat warmte aanzuigt uit de kern en naar boven afvoert via een geventileerde bovenkant. Hierdoor blijft de VRM koel, zelfs in systemen met luchtbeperkingen.

M.2-KOELLICHAAM STACK
On-board M.2 slots zijn ingeklemd tussen dikke koellichamen over de chipset, in een slimme, ruimtebesparende opstelling. De thermische efficiëntie wordt verzekerd door een miniatuur actieve koeloplossing zodat krachtige drives hun piekprestaties behouden.

CPU VENTILATOR-HEADER
Een PWM/DC-ventilatorheader vlakbij de bovenkant van het moederbord biedt gemakkelijke toegang voor CPU-coolers.

AIO POMP VENTILATOR-HEADER
Een speciale PWM/DC-header verbindt zelfstandige waterkoelingsinstallaties.

4-PINS VENTILATORHEADERS
De Strix Z790-I heeft een behuizingsventilatorheader die automatisch elke aangesloten PWM- of Dc-ventilator detecteert

TOONAANGEVENDE CONNECTIVITEIT
De ATX-ervaring doordacht geschaald naar mini-ITX: sier je bureaublad op met de ROG Strix Hive voor uitmuntende audio en controle, bouw gemakkelijker met de ROG FPS-II kaart, en maak snellere verbindingen met de nieuwste Thunderbolt- en WiFi-ondersteuning.

ROG STRIX HIVE
De gloednieuwe ROG Strix Hive brengt cruciale bedieningselementen en I/O binnen handbereik, en verplaatst ze van de krappe ruimtes van een SFF-behuizing naar een compact randapparaat dat op de desktop is geplaatst. DHZ-vriendelijke knoppen en diagnostische LED’s staan centraal, samen met een grote volumeknop. Aan de zijkanten zorgt een gevarieerde groep I/O-poorten voor audio in- en uitvoer en voor handige aansluitingen voor makkelijk mee te nemen randapparatuur.

ROG FPS-II kaart
De ROG FPS-II kaart groepeert I/O op een verticaal gemonteerde kaart, waardoor waardevolle on-board ruimte wordt bespaard en het kabelbeheer netter wordt. Aansluitingen kunnen worden gedaan voordat de kaart wordt geïnstalleerd, wat installatie in krappe ruimtes sterk vereenvoudigt. On-board zijn er twee SATA-poorten, frontpaneel-headers, twee USB 2.0 headers (maakt max. drie USB 2.0 aansluitingen mogelijk), een CPU_OV jumper voor extreem overklokken en een Alteration-modus schakelaar.

TWEE THUNDERBOLT 4 TYPE-C® POORTEN
Elke poort levert tot 40Gbps aan bidirectionele bandbreedte voor de nieuwste supersnelle apparaten en drives. Beide poorten kunnen worden gebruikt voor maximaal twee externe 4K-schermen, en de PCIe-bandbreedte loopt op tot 32Gbps.

WIFI 6E
De on-board WiFi 6E-technologie profiteert van het recent beschikbaar gekomen spectrum in de 6GHz-band om tot zeven 160MHz-kanalen te bieden voor ultrasnelle doorvoer en betere prestaties in dichtbevolkte draadloze omgevingen.
*De beschikbaarheid en functies van WiFi 6E zijn afhankelijk van wettelijke beperkingen en co-existentie met 5GHz wifi.

Intel 2.5G Ethernet
Gaming met lage latentie, snelle bestandsoverdrachten en video streaming in hoge resolutie zijn enkele van de vele voordelen van on-board Intel® 2.5 Gbps Ethernet.

GAME IN STIJL
De zwarte omhulsels en subtiele accenten van de Strix Z790-I maken het een solide basis voor vrijwel elke installatie, vooral gecoördineerd met het enorme aanbod in het ROG-ecosysteem.

ONMISKENBAAR ROG STRIX
Lineaire ventilatieopeningen en subtiele rasterachtige texturen geven de Strix Z790-I een stealthy vorm die opgaat in de schaduw van de meeste SFF builds. Maar als een beetje licht de zijkant van zijn M.2-omhulsel raakt, komen zijn ware kleuren tevoorschijn in de vorm van een prismatische glans die afstraalt op het zeer reflecterende aluminium dat het reliëf van het ROG-logo omlijnt.

COOLER COMPATIBILITEIT
De ROG Strix Z790-I heeft dezelfde LGA 1700 socket als de Z690-modellen en is dus achterwaarts compatibel met alle coolers die de vorige generatie ondersteunden, inclusief alle AIO-modellen van ASUS en ROG.

HET ROG STRIX-ECOSYSTEEM WACHT
Ga voor het volgende game level met ROG Strix. Geniet van aanvullende esthetiek, controle en compatibiliteit met AIO coolers, behuizingen, randapparatuur en nog veel meer. ROG biedt meer keuzes dan welk ander merk dan ook.

SOFTWARE-HULPPROGRAMMA’S
Exclusieve ROG-software levert intuïtieve audio-tuning en gaming-verbeteringen, zodat je je gaming build kunt configureren zoals jij dat wilt.

AI COOLING II
Breng met één klik de thermische en akoestische waarden van elke build in evenwicht. Een eigen ASUS-algoritme vermindert onnodig geluid tijdens het uitvoeren van een snelle stresstest, en bewaakt vervolgens de CPU-temperaturen om de ventilatoren dynamisch aan te passen aan optimale snelheden.

TWO-WAY AI NOISE CANCELATION
Dit hulpprogramma maakt gebruik van een enorme deep learning-database om meer dan 5 miljoen soorten achtergrondgeluiden uit inkomende of uitgaande audio te verminderen, zodat de communicatie tijdens games of gesprekken kristalhelder is.

AI NETWORKING
GameFirst VI optimaliseert de netwerkprestaties door bandbreedte in realtime toe te wijzen op basis van applicatiegebruiksscenario’s en bijbehorende leeralgoritmes. De nieuwste update bevat speciale ondersteuning voor GeForce NOW om de laagst mogelijke latentie te garanderen tijdens intense game streaming-sessies.

Het gerenommeerde ROG UEFI (BIOS) biedt alles wat nodig is voor het configureren, aanpassen en afstellen van een installatie. Het biedt op intelligente wijze vereenvoudigde opties voor beginnende pc-zelfbouwers, naast uitgebreide functies voor doorgewinterde veteranen.

MEMTEST86
Voor diagnose gemak is MemTest86 voorgeïnstalleerd in het UEFI BIOS. Voer de test uit om geheugenproblemen op te sporen zonder dat je het besturingssysteem hoeft op te starten of een USB-drive hoeft aan te sluiten. Geheugentestresultaten worden opgeslagen in de BIOS archieven voor latere referentie.

Intuïtieve grafische ventilatorregeling
Stel individuele ventilatoren simpel af door een curve te verslepen met de muis.

Opslaginformatie
Bekijk SATA-poort details voor gemakkelijke apparaatherkenning.

Klokaanpassing
Klik op het instellingspictogram om snel tijd- en datuminstellingen te wijzigen.

Met het dashboardachtige bedieningspaneel van AI Suite 3 kun je je systeem gemakkelijk finetunen. Bereik de beste balans tussen prestaties, koeling, stabiliteit en efficiëntie via eenvoudige en intuïtieve interfaces.

De TurboV Processing Unit (TPU) is een intelligente on-board micro-controller die een reeks systeem tuning-functies biedt, inclusief de mogelijkheid om voltages af te stellen, systeemstatistieken te bewaken en overklokparameters aan te passen.

De Digi+ Voltage-Regulator Module (VRM) levert real-time controle over spanningsafname, schakelfrequentie en energie-efficiëntie instellingen, zodat de CPU-voltageregeling kan worden afgesteld voor ultieme stabiliteit en prestaties.

Moderne processors zijn voorzien van per-core tuning, en de ASUS Turbo-app maakt gebruik van deze functie door je toepassingen te laten toewijzen aan specifieke processor cores, zodat rekenkracht prioriteit krijgt waar die het meest nodig is.

Sonic Studio ondersteunt HRTF-gebaseerde (head-related transfer function*) virtuele surround voor headsets en creëert zo een meeslepend auditief landschap dat je dieper in de actie trekt. De intuïtieve Sonic Studio-interface biedt ook een reeks EQ-opties en 1-klik voorinstellingen, om de akoestiek aan te passen aan persoonlijke voorkeuren of de eigenschappen van de headset.

SONIC STUDIO LINK
Pas eenvoudig Sonic Studio-effecten toe op alle weergaveapparaten. Druk gewoon op de Sonic Studio Link-knop om van het effect te genieten op alle weergaveapparaten.

SONIC STUDIO VIRTUAL MIXER
Combineer de audio-output van geselecteerde apps met audio van de microfooningang en stream de samengestelde mix.

APP-SPECIFIEKE PROFIELEN
Pas aangepaste audio-instellingen toe op verschillende toepassingen, zodat alle acties perfect zijn afgestemd op de gewenste luisterwijze.

Via de voorgeïnstalleerde DTS® Sound Unbound™ app omhult de ROG Strix Z790-I je met rijke audio, en tovert compleet nieuwe immersieniveaus tevoorschijn voor buitengewone gaming- en entertainmentervaringen. Door gebruik te maken van de ruimtelijke geluidstechnologie van Microsoft creëert DTS Sound Unbound een auditieve 3D-ruimte – waardoor je midden in het geluidslandschap wordt geplaatst, waar je de locatie en richting van elk schot, elke voetstap of ander geluid in je virtuele omgeving kunt voelen.
* DTS Sound Unbound vereist in-game ondersteuning. Vraag de ontwikkelaars naar ondersteunde titels.

STEREOGELUID
Afzonderlijke linker- en rechter-audiokanalen maken hoofdtelefoon- of tweeluidsprekeropstellingen mogelijk.

SURROUND SOUND
Audio wordt opgesplitst en aangeboden via meerdere luidsprekerkanalen – zoals 5.1 of 7.1 – waardoor een omhullende ervaring wordt gecreëerd op een enkel logisch vlak.

RUIMTELIJK GELUID
Een virtueel 360 graden geluidslandschap dompelt je onder in een realistische geluidservaring.

De ROG Strix Z790-I wordt geleverd met een 60-dagen AIDA64 Extreme abonnement. Deze tool geeft gedetailleerde informatie over hardware en software, evenals benchmarks om de prestaties van het gehele systeem of individuele componenten te meten. AIDA64 Extreme bevat een bewakings- en diagnosefunctie om hardwareproblemen op te sporen en te voorkomen. Alle vitale systeemsensoren kunnen in realtime worden gevolgd, zodat spanningswaarden, ventilatorsnelheden en temperatuurinformatie op het bureaublad kunnen worden weergegeven of worden verstuurd naar speciale displays of naar de LCD-panelen van ROG AIO liquid coolers*.
*Ondersteuning beschikbaar voor ROG Ryujin II en latere modellen.

Armoury Crate is een softwarehulpprogramma dat is ontworpen om gecentraliseerde controle te bieden over ondersteunde gaming-producten, wat het gemakkelijk maakt om de uitstraling van het systeem te tunen. Vanuit één intuïtieve interface helpt Armoury Crate je eenvoudig de RGB-verlichting en -effecten voor compatibele apparaten aan te passen en te synchroniseren met Aura Sync, om een uniform verlichtingsschema te creëren voor het hele systeem. De Fan Xpert4 tool van Armoury Crate biedt bovendien uitgebreide controle over ventilatoren, waterpompen en all-in-one (AiO) coolers.

Je kunt Armoury Crate gebruiken om stuurprogramma’s, tools en handleidingen te downloaden en producten te registreren. Het biedt ook toegang tot een speciale nieuwsfeed die jou verbindt met de wereldwijde ASUS gaming community.
*Windows 10 of 11 vereist voor volledige Aura Sync-functionaliteit binnen Armoury Crate. Voor Windows 8 en eerdere versies is de standalone Aura Sync-software gratis te downloaden via de productondersteuningswebsite.

Extra informatie

Op voorraad

Nee

Moederbord form factor

Mini ITX

Processor socket

LGA 1700

Chipset moederbord

Intel Z790

Wi-Fi

Ja

M.2-kaartsleuf (opslag)

Ja

Maximum intern geheugen

64

Aantal geheugenslots

2

Aantal SATA III connectors

2

Aantal M.2 (M) slots

2

Geheugenslot type

DIMM

Ondersteunde geheugentype

DDR5-SDRAM

Ondersteunde geheugenkloksnelheid (max)

7600

GERELATEERDE PRODUCTEN